10 °Cköd
2020. október 28., szerda • Simon, Szimonetta

Currys burgonyaleves

Mariann , 2020. október 04.
Mai receptünk egy egyszerűen és könnyen elkészíthető leves, mely ilyenkor ősszel tökéletes ebédre vagy vacsorára. A curry fűszer nagyon kellemes ízt ad neki.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g burgonya
 3 evőkanál olívaolaj
 1 db vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál curry por
 1 l alaplé
 250 g tejföl
 2 evőkanál finomliszt
 1 csokor koriander

Elkészítés:
A burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk össze kisebb kockákra. A hagymát és a fokhagymát szintén vágjuk össze kisebb darabokra. Az olajon kezdjük el pirítani a hagymát, majd mehet hozzá a fokhagyma is. Ha már illatozik, akkor szórjuk meg a curryvel és adjuk hozzá a burgonyát. Keverjük össze alaposan és öntsük fel az alaplével.

Addig főzzük, amíg teljesen megpuhul a burgonya. A végén keverjük össze a tejfölt és a lisztet, majd merjünk egy keveset a levesből és habarjuk be vele a levest. Friss korianderrel szórjuk meg tálalás előtt.
 
1 hozzászólás

Gucci • Messiás #1 • 3 hete és 2 napja

Imádom a fűszeres ételeket, főleg a curryt.