12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Currys bundában sült csirkemell

2017. május 14.
7.6181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már unod a klasszikus rántott csirkét, akkor dobd fel a bundát egy kis izgalmas fűszerrel. A curry nagyon jól megy a csirkéhez, kicsit pikánssá varázsolja azt. Így az anyós is meg fog lepődni a rántott csirkéden.


Elkészítés:
500 g csirkemell
3 db tojás
1,5 teáskanál curry por
só, bors ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma
1,5 evőkanál mustár
4 evőkanál finomliszt

Elkészítés:
A tojást keverjük össze a curryvel, a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával és a mustárral. Ebbe keverjük bele a lisztet, amitől egy palacsinta sűrűségű tésztát fogunk kapni. A csirkét vágjuk szeletekre vagy csíkokra ízlés szerint, majd tegyük bele a currys masszába és hagyjuk pácolódni legalább néhány órát vagy egy éjszakát.

Végül forró olajban süssük ki a csirkeszeleteket.
2 hozzászólás

Gucci

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Inkább sima grillezett csirke.

válasz erre

Mirjam

7 éve, 5 hónapja és 17 napja

Curryt sokszor szoktam használni. Ezt is kipróbálom.

válasz erre