2019. május 22., szerda • Júlia, Rita

Cukormentes tejkaramell

Mariann , 2018. május 27.
A cukorbetegeknek és a diétázóknak sajnos le kell mondani az egyik legjobb édességről, a karamellről. Azonban most mutatunk egy receptet, amivel egészséges, cukormentes tejkaramellát készíthetünk otthon.


Hozzávalók:
 300 g datolya
 2 dl kókuszkrém
 1 rúd vanília
 csipet só

Elkészítés:
A datolyákat tegyük egy tálba, majd öntsünk rá 3-4 dl forró vizet és hagyjuk állni 1-2 órát. Ezután leszűrjük, kimagozzuk és egy késes robotgépbe dobjuk őket. Hozzáadjuk a félbevágott vaníliarúd kikapart magjait, a kókuszkrémet és egy csipet sót, majd az egészet egészen krémes állagúra pépesítjük. Így is lehet fogyasztani, de érdemes még ezután egy serpenyőbe tenni és lassú tűzön 8-10 percig főzni, hogy karamellizáljuk.

Végül még melegen üvegbe töltjük és hagyjuk benne kihűlni.
 
2 hozzászólás

Lili • Messiás #2 • 1 éve, 23 napja

Azta jó tudni ezt.

Móni • Überbrutál #1 • 1 éve, 24 napja

Érdekes recept. Bár maradok inkább az eredetinél.