Cukkinis-póréhagymás krémleves

Mariann , 2019. május 10.
Mai receptünk egy könnyed, tavaszias krémleves, amit bármikor össze tudsz dobni. Ebben a hideg időben kifejezetten jól tud esni az embernek egy kis meleg krémleves. Ehhez nincs szükséges sok hozzávalóra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g krumpli
 2 db zöldségleveskocka
 1 kg cukkini
 fél szál póréhagyma
 100 g cheddar sajt
 só, bors
 szerecsendió

Elkészítés:
A krumplikat pucoljuk meg és vágjuk össze kisebb darabokra. Tegyük őket egy lábosban, öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen ellepje és tegyük fel főni. Szórjuk bele a leveskockákat és forrástól számítva 5 percig főzzük. Közben megpucoljuk a cukkinit és összevágjuk, majd beleszórjuk a levesbe. Ismét 5 percig főzzük és beleszórjuk a hagymát is. Közben sóval, borssal és pici szerecsendióval ízesítjük.

Ha minden megpuhult, lehúzzuk a tűzről és botmixerrel pürésítjük. Majd beleszórjuk a reszelt sajtot és egy pár percre visszatesszük a tűzre, hogy kellemesen összefőzzük a krémes levest.
 
nincs még hozzászólás