12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Cukkinis répatorta kenyér

2017. március 31.
8.3261
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már csak alig két hét van húsvétig, így ismét mutatunk egy szuper finom és egyben különleges húsvéti receptet. Ez a kenyér igazán édes és akár desszertként is bátran lehet kínálni. Nagyon egészséges, hiszen nem csak répa, hanem cukkini is található benne.


Hozzávalók:
3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
1 teáskanál fahéj
negyed teáskanál szerecsendió
csipet szegfűbors
fél bögre barna cukor
1 tojás
fél teáskanál vanília kivonat
fél bögre sima joghurt
negyed bögre olvasztott kókuszolaj
fél bögre tej
1 bögre aprított sárgarépa
fél bögre aprított cukkini
120 g krémsajt
2 evőkanál vaj
1,5 bögre cukor
apróra pekándió

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fűszereket és a barna cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, azaz a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot, a kókuszolajat és a tejet. Ezután a száraz és a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd reszeljük bele a répát és a cukkinit is.

Egy sütőformát vajazzuk ki és tegyük bele a keveréket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig. Ha már kezd barnulni a teteje, akkor fedjük le fóliával. Közben készítsük el a krémet a tetejére. Ehhez keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vajat. A kész kenyeret kenjük meg a krémmel és szórjuk meg egy pici pekándióval.
3 hozzászólás

becky

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

ejha röhögő smiley ez aztán az érdekes kenyér

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

A répatortát nagyon szeretem. mosolygó smiley

válasz erre

eperjam

7 éve, 7 hónapja és 5 napja

Nem tudom miért de ezek a cukkinis dolgok nem jönnek be.

válasz erre