Hozzávalók:
3/4 bögre teljes kiőrlésű liszt
3/4 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál só
1 teáskanál fahéj
negyed teáskanál szerecsendió
csipet szegfűbors
fél bögre barna cukor
1 tojás
fél teáskanál vanília kivonat
fél bögre sima joghurt
negyed bögre olvasztott kókuszolaj
fél bögre tej
1 bögre aprított sárgarépa
fél bögre aprított cukkini
120 g krémsajt
2 evőkanál vaj
1,5 bögre cukor
apróra pekándió
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a liszteket, a sütőport, a fűszereket és a barna cukrot. Egy másik tálban keverjük össze a nedves hozzávalókat, azaz a joghurtot, a tojást, a vanília kivonatot, a kókuszolajat és a tejet. Ezután a száraz és a nedves hozzávalókat keverjük össze, majd reszeljük bele a répát és a cukkinit is.
Egy sütőformát vajazzuk ki és tegyük bele a keveréket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 percig. Ha már kezd barnulni a teteje, akkor fedjük le fóliával. Közben készítsük el a krémet a tetejére. Ehhez keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a vajat. A kész kenyeret kenjük meg a krémmel és szórjuk meg egy pici pekándióval.