19 °C
borús égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Cukkinis paradicsomkrémleves

2018. szeptember 14.
11.7001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel ismét előkerülnek a forró krémleves receptek, melyek közül egyik nagy kedvencünk a cukkinis paradicsomleves. Ezt nagyon könnyű összedobni és a cukkini helyett akár más zöldséget is használhatunk, például zellerszárat.


Hozzávalók:
6 db érett paradicsom
1 db cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 dl passzírozott paradicsom
4 teáskanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
oregánó ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és locsoljuk meg olívaolajjal. A paradicsomokat vágjuk félbe és tegyük a sütőpapírra. A cukkinit pucoljuk meg, vágjuk kockákra és szintén tegyük a paradicsomok mellé. A fokhagymát szintén dobjuk a zöldségek mellé. Még egyszer locsoljuk meg a zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal. Majd előmelegített sütőben 210 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Ha kész, forrón tegyük a zöldségeket egy turmixgépbe, adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, ismét ízesítsünk sóval, borssal és oregánóval. Turmixoljuk össze az egészet és ízlés szerint már lehet is tálalni. Érdemes a sült cukkiniból egy keveset félre tenni, így lesznek cukkini darabkák a levesben.
1 hozzászólás

Enci

6 éve, 24 napja

Nem túl szokványos leves.

válasz erre