2018. szeptember 19., szerda • Vilhelmina

Cukkinis paradicsomkrémleves

Mariann , 2018. szeptember 14.
Ősszel ismét előkerülnek a forró krémleves receptek, melyek közül egyik nagy kedvencünk a cukkinis paradicsomleves. Ezt nagyon könnyű összedobni és a cukkini helyett akár más zöldséget is használhatunk, például zellerszárat.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 6 db érett paradicsom
 1 db cukkini
 2 gerezd fokhagyma
 1 dl passzírozott paradicsom
 4 teáskanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint
 oregánó ízlés szerint

Elkészítés:
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral és locsoljuk meg olívaolajjal. A paradicsomokat vágjuk félbe és tegyük a sütőpapírra. A cukkinit pucoljuk meg, vágjuk kockákra és szintén tegyük a paradicsomok mellé. A fokhagymát szintén dobjuk a zöldségek mellé. Még egyszer locsoljuk meg a zöldségeket kevés olajjal, sóval és borssal. Majd előmelegített sütőben 210 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Ha kész, forrón tegyük a zöldségeket egy turmixgépbe, adjuk hozzá a passzírozott paradicsomot, ismét ízesítsünk sóval, borssal és oregánóval. Turmixoljuk össze az egészet és ízlés szerint már lehet is tálalni. Érdemes a sült cukkiniból egy keveset félre tenni, így lesznek cukkini darabkák a levesben.
 
1 hozzászólás

Enci • Überbrutál #1 • 4 napja és 11 órája

Nem túl szokványos leves.