A cukkini a legtöbb kertben végre érik, ezért érdemes elkészíteni ezt a könnyed krémlevest. Ez a zöldség rengeteg vitamint tartalmaz és kevés kalóriát is, így fogyókúra alatt is érdemes fogyasztani.
Hozzávalók:
3 db cukkini
2 db vöröshagyma
3 kisebb krumpli
3 l alaplé
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors
szárított bazsalikom
5 dl natúr joghurt
2 teáskanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A cukkinit és a burgonyát vágjuk kockára, a hagymát apróra. Egy nagyobb lábosban kezdjük el a vaj és az olaj keverékén párolni a hagymát. Közben szórjuk rá az apróra vágott fokhagymát, a borsot és végül a bazsalikomot.
Ezt követően beletesszük a cukkinit és a krumplit, majd felöntjük az alaplével. A joghurtot keverjük össze az étkezési keményítővel és a már megfőtt leveshez keverjük.
Egy botmixer segítségével pürésítsük a levest, majd vissza tesszük a tűzre és még egyszer felforraljuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.