Csokoládés vajkrém alaprecept

Mariann , 2017. december 07.
Ha Te is szeretsz süteményeket sütni, akkor érdemes megjegyezni a csokoládés vajkrém alapreceptjét, méllyel könnyedén díszíthetsz tortákat, muffinokat és más süteményeket.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 15 dkg porcukor
 15 dkg olvasztott csokoládé
 20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
 1/2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd alacsony fokozaton kezdjük el összekeverni őket. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe 30 percre, de lehet többre is, hogy a krém megszilárduljon. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy az elkészített süteményt megkenjük vagy megtöltsük a krémmel.
 
3 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #3 • 6 hónapja,

Ezt kipróbálom, mert mindig valamilyen pórt szoktam használni amit a boltban veszek.

bababum • Pipi #2 • 6 hónapja, 1 napja

Ezt már le is írtam.

Móni • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 1 napja

Nagymamának nagyon jó receptje van, szerintem hasonló.