9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Csokoládés vajkrém alaprecept

2017. december 07.
27.4871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha Te is szeretsz süteményeket sütni, akkor érdemes megjegyezni a csokoládés vajkrém alapreceptjét, méllyel könnyedén díszíthetsz tortákat, muffinokat és más süteményeket.


Hozzávalók:
15 dkg porcukor
15 dkg olvasztott csokoládé
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj
1/2 teáskanál vanília kivonat

Elkészítés:
Tegyük egy tálba az összes hozzávalót, majd alacsony fokozaton kezdjük el összekeverni őket. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe 30 percre, de lehet többre is, hogy a krém megszilárduljon. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy az elkészített süteményt megkenjük vagy megtöltsük a krémmel.
3 hozzászólás

eperjam

6 éve, 11 hónapja

Ezt kipróbálom, mert mindig valamilyen pórt szoktam használni amit a boltban veszek.

válasz erre

bababum

6 éve, 11 hónapja

Ezt már le is írtam.

válasz erre

Móni

6 éve, 11 hónapja

Nagymamának nagyon jó receptje van, szerintem hasonló.

válasz erre