9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Csokoládés habcsók

Mariann , 2020. július 22.
Mai receptünk egy finom és könnyed édesség, melyet bármikor elkészíthetünk. Habcsókot nem nehéz elkészíteni, csupán a sütési hőfokra és a habra kell odafigyelni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3 db tojásfehérje
 200 g porcukor
 fél kiskanál citromlé
 fél kiskanál kukoricakeményítő
 100 g étcsokoládé vagy tejcsokoládé

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kezdjük el felverni, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot. Ha már szép fényes, akkor mehet bele a citromlé és a kukoricakeményítő, majd még körülbelül 5 percig magas fokozaton verjük. A csokoládét vízgőz felett olvassuk meg.

Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozzunk egy-egy adag tojáshabot, majd a kissé kihűlt csokoládéból csurgassunk rá. Egy pálcikával keverjük össze. Végül előmelegített sütőben 130 fokon süssük 30 percig, majd kapcsoljuk le a sütőt és nyitott ajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
 
nincs még hozzászólás