23 °Cvihar enyhe esővel
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Csokis-narancsos mousse

Mariann , 2019. november 30.
Mai receptünk egy igazi ünnepi finomság, amit elkészíthetünk a hétvégeken vagy akár a karácsonyi menübe is beilleszthetjük. A csoki és a narancs nagyon jól illik egymáshoz, érdemes őket összepárosítani főzésnél.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 120 g étcsokoládé
 50 g cukor
 50 g darált dió
 3 db tojás
 1,5 dl habtejszín
 1 db narancs
 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét verjük fel kemény habbá. A csokit vízgőz felett, egy cseppnyi olajjal megolvasztjuk. A tojássárgákat keverjük el a kétféle cukorral, majd mehet hozzá az olvasztott csokoládé, valamint a narancs reszelt héja. A tejszínt szintén verjük fel, majd adagoljuk hozzá a csokis részhez. Végül a felvert tojásfehérjét is keverjük óvatosan a csokihoz.

Tegyük poharakba a csokis krémet és egészen tálalásig hagyjuk a hűtőben őket. A diót pici cukorral egy serpenyőben pirítsuk meg és tálalás előtt szórjuk a krémre. Lehet még tejszínhabbal díszíteni, vagy naranccsal.
 
1 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #1 • 9 hónapja, 6 napja

Nyamiiii. Minden ami csoki jöhet.