12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Csokis rolád

Mariann , 2017. november 01.
Egy gyors és látványos sütemény receptjét mutatjuk ma meg. Ha igazán csokimániás vagy, akkor ezt biztosan szeretni fogod és a család is odáig lesz érte. A recepthez használj jó minőségű csokoládét.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 100 g jó minőségű étcsokoládé
 4 tojás
 60 g cukor
 80 g liszt
 2 evőkanál víz
 125 g jó minőségű étcsokoládé
 4 dl tejszín

Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd egy kicsit visszahűtjük. Ezután a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat pedig elkeverjük a vízzel, hogy egy krémes állagot kapjunk. A megolvasztott csokit adjuk a tojássárgához, de vigyázzunk, nehogy a tojás megdermedjen. Ehhez keverjük óvatosan a tojásfehérje habot és végül a lisztet.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük a krémet és egyenletesen elegyengetjük. Előmelegített sütőben 180 fokon, 12 perc alatt elkészítjük a piskótát. Ha kiszedtük a sütőből egy konyharuha segítségével tekerjük fel és hagyjuk így kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet. 1 dl tejszínt felforralunk, majd levesszük és megolvasztjuk benne a csokit. A maradék tejszínt jól hűtsük le, majd verjük kemény habbá. A kihűlt csokit forgassuk össze a habbal és kenjük meg vele a piskótát kívül és belül is.
 
4 hozzászólás

Sandy • Messiás #4 • 2 hete és 5 napja

Erre bármikor vevő vagyok.

pilótakeksz • Messiás #3 • 2 hete és 5 napja

Ez nagyon tetszik.

moni1294 • Überbrutál #2 • 2 hete és 6 napja

Uhhh de jó íze lesz.

EszterSzabadkai • Hiperaktív #1 • 2 hete és 6 napja

Hát ez aztán csokis!