21 °Cborús égbolt
2020. szeptember 25., péntek • Eufrozina, Kende

Csőben sült gombás karfiol recept

Mariann , 2019. augusztus 09.
Dobj össze hétvégén egy vegetáriánus egytálételt, amit rengeteg sajttal megszórva még a kisebbek is meg fognak enni. A napi zöldségbevitel nagyon fontos az emberi szervezet számára, így együnk minél több zöldséget.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg karfiol
 só, bors
 50 g vaj
 50 g liszt
 5 dl tej
 150 g gomba
 1 evőkanál olívaolaj
 100 g reszelt sajt
 friss kakukkfű

Elkészítés:
A karfiolt szedjük kisebb rózsáira, majd sós lobogó vízben főzzük 5-10 percig, amíg már kezd puhulni. Ezután szűrjük le. Ezt követően elkészítjük a besamel mártást, melyhez a vajon megpirítjuk a lisztet, majd adagonként hozzákeverjük a kissé langyos tejet. Fűszerezzük és addig főzzük, míg besűrűsödik. A gombát vágjuk össze és pici olajon pirítsuk meg.

Végül tűzálló tálba szórjuk a gombát és a karfiolt, majd leöntjük a besamel mártással. Megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
 
nincs még hozzászólás