13 °Cszórványos felhőzet
2020. szeptember 30., szerda • Jeromos

Csőben sült brokkolis tonhal

Mariann , 2020. augusztus 11.
Mai receptünk egy alakbarát, könnyen elkészíthető egytálétel, ami ráadásul rengeteg vitamint és fehérjét is tartalmaz. Diéta alatt is bátran lehet fogyasztani.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g brokkoli
 200 g tonhalkonzerv
 120 g natúr krém sajt
 50 g reszelt sajt
 1,25 dl tej
 fél citrom reszelt héja
 1 evőkanál petrezselyemzöld
 25 g zsemlemorzsa
 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Majd csepegtessük le. Egy hőálló tálat kenjünk ki kevés vajjal vagy olajjal és szórjuk meg az alját zsemlemorzsával. Ebbe tegyük bele a megfőtt brokkolit és a lecsepegtetett, kissé összevágott tonhalat.

A tejet és a krém sajtot melegítsük fel és szórjuk bele a petrezselymet, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Öntsük a brokkolira a krémet, szórjuk meg sajttal és süssük 190 fokon 10-15 percig.
 
1 hozzászólás

Cynthia • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 3 hete

Tonhal miatt nem ez lenne a kedvenc ételem.