8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Csőben sült brokkolis tonhal

2020. augusztus 11.
15.1631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy alakbarát, könnyen elkészíthető egytálétel, ami ráadásul rengeteg vitamint és fehérjét is tartalmaz. Diéta alatt is bátran lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
300 g brokkoli
200 g tonhalkonzerv
120 g natúr krém sajt
50 g reszelt sajt
1,25 dl tej
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál petrezselyemzöld
25 g zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Majd csepegtessük le. Egy hőálló tálat kenjünk ki kevés vajjal vagy olajjal és szórjuk meg az alját zsemlemorzsával. Ebbe tegyük bele a megfőtt brokkolit és a lecsepegtetett, kissé összevágott tonhalat.

A tejet és a krém sajtot melegítsük fel és szórjuk bele a petrezselymet, a fokhagymát és a reszelt citromhéjat. Öntsük a brokkolira a krémet, szórjuk meg sajttal és süssük 190 fokon 10-15 percig.
1 hozzászólás

Cynthia

4 éve, 3 napja

Tonhal miatt nem ez lenne a kedvenc ételem. röhögő smiley

válasz erre