8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Csirkés-gombás rizottó

2016. szeptember 25.
6.5251
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha nincs ötletünk, hogy milyen ételt készítsünk, akkor egy finom rizottó mindif jó ötlet. Hamar elkészül, nagyon laktató és szinte bármivel elkészíthetjük, akár hússal vagy akár nélküle.


Hozzávalók:
500 g csirkemell
4 evőkanál vaj
1 liter alaplé
1 fej hagyma
250 g csiperkegomba
300 g rizottó rizs
100 g parmezán sajt
2 evőkanál kakukkfű

Elkészítés:
A csirkét vágjuk kisebb kockákra, a gombát szeletekre, míg a hagymát finomra. Készitsünk egy liter alaplét. Egy serpenyőben forrósítsunk fel vajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát és adjuk hozzá a rizst, valamint a kakukkfüvet. Pár percig pirítsuk az egészet.

Apránként adjuk a rizshez az alaplét, majd hagyjuk teljesen megpuhulni. Közben egy másik serpenyőben pirítsuk meg a gombát, majd a húst és szórjuk meg őket sóval. Végül adjuk a rizottóhoz a gombát, a csirkét és a reszelt sajtot. Frissen tálaljuk.
2 hozzászólás

becky

8 éve, 2 hónapja és 19 napja

jók ezek a rizottó receptek mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

8 éve, 2 hónapja és 19 napja

A rizottót tényleg egyszerű megcsinálni.

válasz erre