12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Csirkés-gombás pappardelle

2019. február 03.
13.6691
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető tészta étel, melyhez egy különleges, úgynevezett pappardelle tésztát kell használni. Ez egy nagyon széles tészta, de könnyű elkészíteni.


Hozzávalók:
250 g csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
250 g gomba
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
250 g Pappardelle tészta
2 dl habtejszín
150 g sajt

Elkészítés:
A hagymát vágjuk össze finomra, majd kevés olajon kezdjük el párolni. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és közben a csirkét vágjuk kisebb kockákra. Ha már puha a hagyma, akkor mehet bele a csirke, amit sóval és borssal megszórunk. Közben a gombát vágjuk össze és ha már picit megsült a csirke, akkor hozzáadjuk a gombát.

A tésztát közben forró sós vízben főzzük ki. A gombára mehet a fehérbor és ha elpárolódott, és megfőtt a gomba és a csirke is, akkor a megfőtt tésztát hozzákeverjük egy evőkanál főzővízzel együtt. Összekeverjük, mehet rá a tejszín és végül a sajt. Kevés zölddel megszórva tálalhatjuk.
1 hozzászólás

monyó

5 éve, 7 hónapja és 3 napja

Jól hangzik.

válasz erre