Csirkés kuszkusz egytálétel

Mariann , 2018. április 11.
Mai receptünk egy nagyon könnyed és isteni finom egytálétel, amit bátran fogyaszthatunk diéta alatt is, biztosan nem fogunk hízni tőle. A kuszkusz egy nagyszerű alternatíva ha valaki nem szeretne rizst vagy burgonyát fogyasztani a fogyókúra alatt.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 0,5 dl extra szűz olívaolaj
 1 db tojás
 1 csésze liszt
 2 csésze szeletelt cukkini
 2 csésze kuszkusz
 1 csésze alaplé
 600 g csirkemell
 bazsalikomos pesto
 150 g koktélparadicsom
 1 evőkanál reszelt parmezán sajt
 1/2 teáskanál só, bors

Elkészítés:
A cukkini szeleteket kicsit töröljük meg, majd ezután forgassuk meg őket a tojásban, majd a lisztben és forró olajban süssük ki őket. Ezután egy nagyobb tepsit vagy hőálló tálat kikenünk olajjal, majd beleszórjuk a kuszkuszt és meglocsoljuk az alaplével. Hagyjuk egy kicsit magára, amíg a levet magába szívja a kuszkusz.

Közben a csirkéket kisebb részekre osztjuk és megszórjuk őket sóval, borssal, majd megkenjük a bazsalikomos pestoval. Ha a kuszkusz kész, akkor tegyük rá a csirkéket és mindegyikre tegyünk cukkiniszeletet. Szórjuk meg parmezánnal és szórjunk az egészre félbevágott koktélparadicsomokat.

A kuszkuszt szintén kicsit sózzuk és borsozzuk meg, majd az egészet toljuk be a sütőbe. 45 perc alatt, 180-200 fokon megsütjük.
 
1 hozzászólás

regeena • Pipi #1 • 8 hónapja, 2 hete és 5 napja

A kuszkusz nem a kedvencem.