20 °Cszórványos felhőzet
2020. augusztus 05., szerda • Krisztina

Csirkés kukoricás saláta

Mariann , 2020. július 11.
Mai receptünk egy könnyed nyári saláta, mely tökéletes ebédre vagy akár vacsorára is. Mivel lassan itt a kukorica szezonja, így ezt a szuper zöldséget használjuk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db kukorica
 3 csésze alaplé
 1 csésze kuszkusz
 250 g csirkemell
 3 szál újhagyma
 3-4 evőkanál bazsalikomos pesto
 kevés friss koriander
 só, bors

Elkészítés:
A kukoricákat főzzük meg vízben, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Csak ezt követően vágjuk le egy éles késsel a kukoricaszemeket a csutkáról. Az alaplevet tegyük fel főni és szórjuk bele a kuszkuszt. 6-8 percig főzzük, amíg a kuszkusz magába szívja az összes folyadékot. Ezt is hagyjuk hűlni. A csirkét sóval, borssal megszórjuk, majd egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk.

Végül ha minden alapanyag kihűlt, akkor összeállítjuk a salátát. Keverjük össze a kuszkuszt, a kukoricát, a tépett csirkemellet, a pestot, az újhagymát és az apróra vágott koriandert. Ízlés szerint lehet még cukkinit, paradicsomot vagy uborkát tenni a salátába.
 
nincs még hozzászólás