2019. június 20., csütörtök • Rafael

Csirkés, fetás tészta

Mariann , 2019. január 10.
Mai receptünk egy nagyon könnyen összedobható tészta étel, mely nagyon laktató. A feta nagyon jól feldobja az ételt és az ízeket, ráadásul kevesebb benne a kalória és egészségesebb, mint más sajtok.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 250 g tészta
 250 g csirkemell
 200 g gomba
 150 g koktélparadicsom
 100 g feta sajt
 3 evőkanál olívaolaj
 2 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál bazsalikom
 1 teáskanál rozmaring
 só, bors

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon főzzük ki bő, sós vízben. Közben a csirkemellet locsoljuk meg kevés olajjal, majd szórjuk meg sóval és borssal. Egy forró serpenyőbe tegyünk egy kevés olajat és az apróra vágott fokhagymát dobjuk rá. Ha elkezd pirulni a fokhagyma, adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet és kezdjük el sütni. Közben a gombát is vágjuk össze és adjuk a húshoz.

A megfőtt tésztát szűrjük le és keverjük hozzá a kockára vágott paradicsomot és a fetát. Ha megsült a csirkemell és a gomba is, akkor adjuk azt is a tésztához. Ízesítsünk még rozmaringgal és bazsalikommal és forgassuk össze az egészet. Ízlés szerint lehet egy kis olívabogyót is tenni.
 
1 hozzászólás

bettike • Überbrutál #1 • 5 hónapja, 2 hete és 6 napja

Az ilyet nagyon szeretem.