Csirkemell sajtos-kukoricapelyhes bundában

Mariann , 2019. szeptember 20.
Mai receptünk egy nagyon ízletes csirke étel, amit imádni fog az egész család. A klasszikus bunda helyett egy egészen különleges panírral készül ez az étel, amitől még ropogósabb és ízletesebb lesz a csirke.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g csirkemell
 só, bors
 1 gerezd fokhagyma
 3 evőkanál tejföl
 200 g kukoricapehely
 50 g sajt
 100 g zabpehelyliszt
 2 db tojás

Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, majd kisebb drabokra vágjuk össze. Egy tálba dobjuk bele, majd szórjuk meg sóval, borssal és mehet rá a zúzott fokhagyma, tejföl. Összeforgatjuk az egészet és egy órára a hűtőbe tesszük. A kukoricapelyhet és a sajtot egy aprítóba tesszük és kissé összeaprítjuk.

Végül jöhet a panírozás. Először lisztbe, majd a felvert tojásokba és a zabpelyhes keverékbe forgatjuk. A bepanírozott csirkéket egy tepsire rakjuk és előmelegített sütőben 200 fokon 45 perc alatt megsütjük. Félidőben forgassunk a csirkéken egyet.
 
1 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #1 • 1 hónapja, 2 napja

Ez tényleg jól hangzik.