-3 °Ctiszta égbolt
2021. március 07., vasárnap • Tamás

Csípős kínai káposztasaláta

Mariann , 2021. február 09.
Mai receptünk egy ízletes saláta, amit sokan a kínai éttermekből ismerhetnek. A csípős káposztasalátát otthon is elkészíthetjük különböző húsételekhez.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g káposzta
 1 db sárgarépa
 1 dl almalé
 3 evőkanál almaecet
 2 teáskanál cukor
 1 kiskanál só
 bors ízlés szerint
 fél kávéskanál csípős paprikakrém
 ízlés szerint chilipor

Elkészítés:
A répát és a káposztát vékonyan szeleteljük fel, vagy gyaluljuk le. Szórjuk meg sóval és borssal. Egy tálban keverjük össze az almalét, az ecetet és a cukrot, majd öntsük a zöldségekre. Ezután mehet rá a csípős krém és a chilipor.

Jól összeforgatjuk az egészet és hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
nincs még hozzászólás