7 °C
tiszta égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Csillagos almás pite

2014. november 09.
4.2241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és különleges almás pite, ugyanis a tetejét rengeteg csillag borítja. Nem nehéz elkészíteni és akár karácsonyra is megsüthetjük ezt a pitét.


Hozzávalók:
50 g finomliszt
180 g vaj
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
30 ml víz
800 g alma
130 g cukor
2,5 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál fahéj
3-4 csipet szerecsendió
1 evőkanál citromlé
40 g vaj

Elkészítés:
A tésztát készítsük el először. Ehhez a lisztet elkeverjük az összemorzsolt vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a csipet sót és a vizet. Rugalmas, szép tésztává gyúrjuk az egészet. Dolgozzunk gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg túlságosan. A tésztát fóliába tesszük és 25-30 percre a fagyasztóba tesszük.

Az almát pucoljuk meg és vágjuk kockákra vagy vékony cikkekre, ahogy szeretnénk. Keverjük hozzá a fahéjat, a cukrot, a citromlét, a kevés lisztet és a szerecsendiót. A tésztát vegyük ki a hűtőből és a felét nyújtsuk ki lisztes deszkán, majd egy piteformába helyezzük.

Ezt követően a tölteléket belehelyezzük és a kis darabka vajat kockázva rátesszük. A tészta másik felét szintén kinyújtjuk és csillagokat szaggatunk ki belőle. Ezekkel a csillagokkal fedjük le a piténket.

Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül egy óra alatt szép aranybarnára sütjük. Végül hidegen tálaljuk, porcukorral megszórva.
5 hozzászólás

Regina

9 éve, 18 napja

Ellenállhatatlan! mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 3 hónapja és 4 napja

Mentettem a receptet! mosolygó smiley Nagyon tetszik.

válasz erre

Natasha

10 éve, 3 hónapja és 4 napja

Kihagyhatatlan, nagyon jó recept.

válasz erre

bonita

10 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ez nagyon bejön!

válasz erre

csillucs

10 éve, 3 hónapja és 4 napja

Ez nagyon jól néz ki! Csillag helyett akár fenyőfákat is lehet csinálni. mosolygó smiley

válasz erre