1 °Ctiszta égbolt
2021. március 09., kedd • Franciska, Fanni

Csicseriborsós gnocchi

Mariann , 2021. január 24.
Mai receptünk egy vegán tészta, ugyanis ehhez nincs szükség tojásra. Szinte bármivel lehet elkészítés után fogyasztani ezt a gnocchit, akár egy kis sima paradicsomszósszal is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 240 g csicseriborsó konzerv
 2 evőkanál csicseriborsóliszt
 2 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
 1 evőkanál finomliszt
 ízlés szerint só

Elkészítés:
A csicseriborsót szűrjük le, majd dobjuk egy aprítóba és krémes állagúra aprítjuk. Ennek hiányában egy villával is összetörhetjük és krémesíthetjük. Ezután hozzáadjuk a liszteket és a sót, majd összegyúrjuk az egészet. Fontos, hogy ne legyen túl száraz, de túl nedves se a tészta. Tegyük folpackba és pihentessük 15-20 percet.

Végül a tésztából hosszabb rudakat formázunk lisztezett felületen, és egy késsel gnocchikat vágunk belőle. Ezután már lehet is sós vízben kifőzni néhány perc alatt a friss tésztát.
 
nincs még hozzászólás