-3 °Cenyhe havazás
2021. január 19., kedd • Sára, Mária

Csicseriborsó leves

Mariann , 2020. november 24.
Mai receptünk egy vegetáriánus leves, ami kicsit csípős, így a leghidegebb napokon is egészen biztosan felmelegít. Könnyű elkészíteni és nagyon finom.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 evőkanál olaj
 1 fej vöröshagyma
 2 gerezd fokhagyma
 1 doboz konzerv darabolt paradicsom
 1 üveg csicseriborsó
 só, bors
 1,5 l húsleves-alaplé
 100 g csipetke
 1 db répa

Elkészítés:
A hagymákat, a répát pucoljuk meg, és vágjuk össze. A csicseriborsót szűrjük le. Kevés olajon pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a répát. Ezután mehet bele a csicseriborsó, a paradicsom és végül az alaplé. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és kevés csilivel. Közepes lángon főzzük, amíg minden megfő.

Végül szórjunk bele csipetkét és főzzük puhára. Tálalás előtt megszórhatjuk petrezselyemmel, vagy egy kis zöld pestoval.
 
nincs még hozzászólás