10 °C
enyhe eső
2024. április 24., szerda
György

Csicseriborsó leves

2020. november 24.
90.7951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy vegetáriánus leves, ami kicsit csípős, így a leghidegebb napokon is egészen biztosan felmelegít. Könnyű elkészíteni és nagyon finom.


Hozzávalók:
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 doboz konzerv darabolt paradicsom
1 üveg csicseriborsó
só, bors
1,5 l húsleves-alaplé
100 g csipetke
1 db répa

Elkészítés:
A hagymákat, a répát pucoljuk meg, és vágjuk össze. A csicseriborsót szűrjük le. Kevés olajon pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a répát. Ezután mehet bele a csicseriborsó, a paradicsom és végül az alaplé. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és kevés csilivel. Közepes lángon főzzük, amíg minden megfő.

Végül szórjunk bele csipetkét és főzzük puhára. Tálalás előtt megszórhatjuk petrezselyemmel, vagy egy kis zöld pestoval.
nincs még hozzászólás