2019. augusztus 25., vasárnap • Lajos, Patrícia

Cseresznyés tekercs

Mariann , 2019. június 11.
Ha már itt a cseresznye szezon, akkor érdemes kipróbálni az alábbi kelt tésztából készült cseresznyés péksüteményt, ami biztosan a család kedvence lesz. Ráadáasul ha elfogyna a cseresznye, akkor tehetünk egy kis kakaót a maradék tésztába.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g liszt
 100 g vaj
 2,5 dl tej
 25 g élesztő
 50 g cukor
 1 csipet só
 400 g cseresznye
 2 evőkanál cukor
 2 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A tejet langyosítsük fel, majd mehet bele egy kisebb kanál cukor és az élesztő, amit hagyjunk felfutni. Ezután a lisztet átszitáljuk, hozzáasjuk a csipet sót, az olvasztott vajat, a maradék cukrot és a felfutott élesztőt. Alaposan összegyúrjuk, majd ha már elválik az edény falától a tészta, akkor félre tesszük kelni. Közben a cseresznyét mossuk meg és magozzuk ki.

Ha a tészta megkelt, akkor kinyújtjuk 2 cm vastagságúra. Megszórjuk a cseresznyével és a 2 evőkanál cukorral és zsemlemorzsával. Tekerjük fel óvatosan a tésztát, majd 2-3 cm vastagon felszeleteljük. Tegyük tepsire és hagyjuk ismét kelni egy fél órát. Ezután megkenjük egy felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

bettike • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Csigát szinte minden ízben lehet csinálni.

Bogyó • Pipi #1 • 2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Cseresznyéből sosem ettem még csigát. Jó íze lehet.