Hozzávalók:
fél kg cseresznye
1-1,5 liter víz
2 evőkanál kristálycukor
2 csipetnyi só
3 db szegfűszeg
egy ág menta
1 db citrom
2 dl folyékony tejszín
Elkészítés:
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki és vágjuk félbe. A vizet feltesszük forrni. Ha már forr a víz, akkor beletesszük a cukrot, a szegfűszeget, a citrom reszelt héját és a sót. Ezután a cseresznyét is beletesszük a forrásban lévő vízbe és 2 percig főzzük.
Ezután beletesszük a mentaágat, és levesszük a tűzről. Hogy minél előbb lehűljön, hideg vízbe tesszük a lábost. Ha már kihűlt, akkor 1 órára a hűtőbe rakjuk.
Végül kivesszük a hideg levesből a mentaágat és a citromhéj nagy részét. Belefacsarjuk a citrom levét, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínt. Ettől lesz sűrű és selymes. Tálaláskor mentával és néhány egész szem cseresznyével díszítjük.