8 ℃Esik
2017. november 19., vasárnap • Erzsébet

Citromos-petrezselymes tőkehal

Mariann , 2017. május 19.
Ha gyors és ízletes ételre vágyunk, akkor nem csak tésztát lehet főzni, hanem érdemes halat készíteni. Nagyon egészséges a hal és rengeteg féle képen lehet elkészíteni. Ma mutatunk egy ropogós fajtát.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 800 g tőkehalfilé
 4 evőkanál petrezselyem
 3 gerezd fokhagyma
 1 citrom héja
 fél teáskanál durva só
 6 evőkanál zsemlemorzsa
 2 teáskanál olívaolaj
 só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A halszeleteket szórjuk meg sóval és borssal. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával és azt kenjük meg olajjal. Egy tálban keverjük össze az apróra vágott petrezselymet, a finomra vágott fokhagymát, a citrom reszelt héját, a durva sót és a zsemlemorzsát.

A halszeletek tetejét kenjük meg olajjal és nyomjuk bele az olajos felüket a morzsás részbe. Ezután morzsás oldalukkal lefelé beletesszük a tepsibe és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
 
1 hozzászólás

Sandy • Messiás #1 • 6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Jól néz ki ez a ropogós dolog.