24 ℃Tiszta idő
2017. október 17., kedd • Hedvig

Citromos-mascarponés zabpehely

Mariann , 2016. január 20.
Mai ismét egy zabpelyhes receptet hoztunk, mely inkább hasonlít egy krémes és finom desszerthez, mint egy diétás reggelihez. A citromos-mascarponés zabpehely hamar elkészíthető, akár még reggel is, de délutánra is tökéletes finomság lehet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 3/4 csésze víz
 1/2 csésze zabpehely
 csipet só
 1 teáskanál nádcukor
 1 evőkanál citromlé
 1 evőkanál túró
 3 evőkanál friss áfonya
 1 teáskanál mascarpone
 2 teáskanál pirított mandula

Elkészítés:
A vizet tegyük fel forrni és ha már felforrt, adjuk hozzá a zabpelyhet csipet sóval és főzzük pár percig, majd vegyük le és tegyük félre. Közben a citromlevet keverjük el a túróval és a mascarponéval, majd adjuk hozzá a nádcukrot is. Nádcukor helyett más édesítőt is használhatunk.

Végül keverjük össze a zabpelyhet és a túrós krémet, szórjuk rá a gyümölcsöt és a pirított mandulát. Ha édesebben szereted, akkor mézet vagy fahéjat még szórhatsz rá.
 
3 hozzászólás

Sandy • Messiás #3 • 1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Megint egy olyan különleges recept amit el sem tudtam volna képzelni eddig! Nagyon szuper, megy a gyűjteménybe!

Minoni • Polihisztor #2 • 1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Nagyon gusztusos recept! Ebben a kombinációban ezeket az összetevőket eddig el sem tudtam volna képzelni!

Linda • Polihisztor #1 • 1 éve, 10 hónapja és 19 napja

Fincsi lehet.