4 ℃Hóesés
2017. december 16., szombat • Etelka, Aletta

Citromos pirított kelbimbó és burgonya

Mariann , 2017. szeptember 29.
Vitaminban gazdag köretet szeretnél készíteni? Akkor mindenképpen érdemes kipróbálnod a pirított kelbimbó és burgonya köretet. A kelbimbó rengeteg C-vitamint tartalmaz, amire különösen szüksége van a szervezetnek ebben a nyirkos időben.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g bébi piros burgonya
 300 g kelbimbó
 3 gerezd fokhagymás
 2 teáskanál szárított oregánó
 1/4 csésze extra szűz olívaolaj
 1 teáskanál citromhéj
 1/4 csésze citromlé
 só, bors
 friss kapor
 petrezselyem

Elkészítés:
A kelbimbót és a burgonyát mossuk meg, majd a kelbimbókat vágjuk félbe, a burgonyákat pedig negyedekre. Ezután egy tálban keverjük össze a zúzott fokhagymát, az oregánót, az olajat, a citromlevet és a citromhéjat. Ebben forgassuk meg a zöldségeket és közben sóval, borssal is szórjuk meg.

Egy tepsibe tesszük az egészet, majd előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Végül friss kaporral és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
 
3 hozzászólás

baboka • Pipi #3 • 2 hónapja, 3 hete

Szupi!

regeena • Pipi #2 • 2 hónapja, 3 hete

Köretnek jó ötlet.

debbie • Csirke #1 • 2 hónapja, 3 hete

Kelbimbót szeretem bár így még nem csináltam.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Parmezános gombaköret
Parmezános gombaköret