17 °Cenyhe eső
2020. szeptember 26., szombat • Jusztina

Citromos morzsás sütemény

Mariann , 2020. augusztus 25.
Mai receptünk egy könnyed, bögrés sütemény, amit nem nehéz elkészíteni. Ezt a süteményt egészen biztosan mindenki szeretni fogja a családban.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 225 g mascarpone
 1/4 bögre cukor
 1 db tojás
 1,5 teáskanál citromlé
 1,5 bögre liszt
 fél teáskanál sütőpor
 1/4 teáskanál só
 fél bögre olaj
 3/4 bögre cukor
 1 db tojás
 fél bögre natúr görög joghurt
 fél citrom
 1 teáskanál citromlé
 fél bögre liszt
 1/4 bögre cukor
 2 evőkanál hideg vaj

Elkészítés:
Először készítsük el a mascarpone krémet, amihez a mascarponet, az 1/4 bögre cukrot, az 1 db tojást és a 1,5 kanál citromlevet keverjük el alaposan. Tegyük félre. A tésztához keverjük el a 1,5 bögre lisztet, a sütőport, a sót, egy másik tálban pedig a nedves összetevőket, azaz az olajat, a 3/4 bögre cukrot, a tojást, a joghurtot és a citrom levét és héját. A két keveréket óvatosan dolgozzuk össze.

Tegyük egy tepsibe a tésztát, majd kanalazzuk rá a mascarpones krémet. Végül elkészítjük a morzsás részt. Ehhez a maradék lisztet, cukrot és hideg vajat morzsás állagúra dolgozzuk, majd megszórjuk vele a tésztánk tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük.
 
1 hozzászólás

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 1 hónapja, 3 napja

Ízletesnek tűnik.