Ma ismét egy fonott kalács receptet mutatunk, mely egy kis citrommal van feldobva. Aki szereti a kicsit különlegesebb ételeket, azoknak érdemes ezt a receptet is elkészíteni akár húsvétra, akár a hétköznapokra.
Hozzávalók:
400 g kenyérliszt
30 g friss élesztő
1 dl tej
1,5 dl habtejszín
50 g cukor
1 db tojás
1 csipet só
1 citrom leve és reszelt héja
1 db tojássárgája kenéshez
2 evőkanál szezámmag szóráshoz
Elkészítés:
Az élesztőt futtassuk fel egy kevés langyos tejben és a cukorral. Amint felfutott, keverjük a liszthez és adjuk hozzá a habtejszínt, a tojást, a csipet sót, valamint a citrom héját és levét. Jól összekeverjük és a tésztát hagyjuk pihenni legalább egy órát. Ezután átgyúrjuk kicsit és három részre osztjuk.
Elkészítjük a fonott kalácsot és egy lisztezett tepsibe tesszük. Hagyjuk fél órát pihenni. Megkenjük a tojásfehérjével és megszórjuk kevés szezámmaggal, majd előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.