11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

Magyaros babfőzelék

2024. március 15.
70.9581
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető, laktató babfőzelék, amit akár a hosszúhétvégén is elkészíthetünk nagyobb mennyiségben, így nem kell a főzéssel bajlódni. Hússal és hús nélkül is lehet fogyasztani.


Hozzávalók:
800 g konzerv bab
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
200 g tejföl
2 evőkanál liszt
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 db babérlevél
1 teáskanál piros paprika
1 evőkanál majoránna
só, bors
kevés olaj
ízlés szerint füstölt hús

Elkészítés:
A húst vágjuk össze és kevés olajon pirítsuk egy kicsit meg, majd szedjük ki és dobjuk rá az apróra vágott hagymát. Üvegesre pároljuk a hagymát, majd mehet hozzá az apróra vágott fokhagyma, a sűrített paradicsom és a fűszerek. Kevés vízzel felöntjük, majd mehet bele a lecsepegtetett bab és visszatehetjük a húst is. Tegyünk bele még vizet, ha szükséges.

Fedő alatt főzzük 10-15 percig, végül tejföllel és liszttel behabarjuk az alapot, hogy krémes, sűrű állagot kapjunk. Petrezselyemmel megszórva lehet tálalni.
1 hozzászólás

Lolaa

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Kicsit olyan mint a bableves

válasz erre