0 ℃Tiszta idő
2020. február 25., kedd • Géza

Chilis garnélarák

Mariann , 2020. január 24.
Mai receptünk egy halas étel, amit főleg azok fognak igazán kedvelni, akik szeretik a csípős, pikáns ételeket. Ehhez a garnélás ételhez készíthetünk mártogatóst, de akár rizzsel is fogyaszthatjuk. Parti falatkáknak is tökéletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 50 ml olívaolaj
 3 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál chilipehely
 300 g óriás garnéla
 50 ml chiliszósz
 fél citrom leve
 só, bors
 fél csokor koriander
 fél csokor petrezselyem

Elkészítés:
A fokhagymát vágjuk össze apróra, majd alacsony hőfokon kevés olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a chilipehelyt és a tisztított garnélát, majd a chiliszószt is. Összekeverjük és megfőzzük a garnélát. A vége felé locsoljuk meg a citrom levével és a fűszerekkel is szórjuk meg.

Ha már lassan kész, akkor az apróra vágott zöldfűszereket is rászórjuk, majd tálalhatjuk is.
 
nincs még hozzászólás