29 °Cenyhe eső
2020. augusztus 10., hétfő • Lőrinc

Chiacchiere olasz farsangi fánk

Mariann , 2020. február 01.
Mai receptünk az olaszok kedvenc farsangi fánkja, mely sokban hasonlít a mi csörögefánkunkra. Nagyon könnyű elkészíteni, finom és ropogós. Lekvárral, porcukorral megszórva tökéletes vendégváró, de a gyerekek is imádni fogják.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g finomliszt
 6 g sütőpor
 1 teáskanál vanília kivonat
 3 db tojás
 1 db tojássárgája
 70 g cukor
 50 g vaj
 1 csipet só
 olaj

Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szitáljuk bele egy nagy tálba. Egy mélyedést csináljunk a lisztbe és ide dobáljuk bele az összes többi hozzávalót. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, a lényeg, hogy egy puha egynemű tésztát kapjunk. Majd takarjuk le és tegyük a hűtőbe fél órára. Egy kisebb darabot vágjunk le a tésztából és egészen vékonyra nyújtsuk ki.

Egy derelyevágóval téglalapokat készítünk, melyek közepébe két-két csíkot vágunk. Végül forró olajban kisütjük a fánkokat.
 
2 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #2 • 6 hónapja, 3 hete

Nagyon ropogósnak tűnik.

Linda • Polihisztor #1 • 6 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ennek is biztos jó az íze.