23 ℃Esik
2017. július 25., kedd • Kristóf, Jakab

Cheerios reggelizőpehely házilag

Mariann , 2017. április 08.
Szereti a gyerek a reggelizőpelyheket? Akkor készítsd el őket házilag. Nemrégiben egy workshop keretében megtanulhattuk, hogyan készíthetjük el a Nestlé Cheerios gabonapelyhet házilag néhány hozzávaló segítségével. Így pontosan tudod, hogy mit eszik a gyerek.


Hozzávalók: (30 g-hoz)
 5 evőkanál teljes kiőrlésű zabpehelyliszt
 2 evőkanál búzaliszt
 negyed teáskanál sütőpor
 5-6 evőkanál víz
 1 teáskanál kókuszolaj
 fél teáskanál cukor
 2-3 evőkanál méz, cukor és forró víz

Elkészítés:
Keverjük össze egy tálban a kétféle lisztet és a sütőport. Egy másik tálban keverjük össze a vizet, az olvasztott olajat és a cukrot, majd keverjük a liszthez. Így egy sűrű palacsintatészta állagú masszát kapunk. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés vízzel még hígítsunk rajta.

Tegyük a masszát egy habzsákba és egy sütőpapírral kibélelt tepsin apró köröket nyomunk ki. Ezután előmelegített sütőben 170 fokon 8-10 percig sütjük. Közben keverjük össze a 2-3 evőkanál mézet, cukrot és forró vizet, ez lesz a máz. A megsült pelyheket tegyük a mázba, majd tegyük vissza a sütőpapírra őket és újabb 8-10 percig sütjük őket 120 fokon. Végül tejjel és gyümölcsökkel fogyasszuk.
 
3 hozzászólás

EszterSzabadkai • Pipi #3 • 3 hónapja, 3 hete

ez de szuper!

zsebibaba • Überbrutál #2 • 3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Nem is gondolná az ember, hogy ezt is meg lehet csinálni házilag.

Mirjam • Messiás #1 • 3 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ez de jó!