Mai receptünk egy nagyon ízletes, krémes leves, amit nem nehéz elkészíteni. Brokkoli helyett lehet karfiollal is készíteni, ha csak az van otthon.
Hozzávalók:
500 g brokkoli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál vaj
4 evőkanál liszt
1,5 l alaplé
2 dl tejszín
pici só, bors
fűszerpaprika
100 g cheddar sajt
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira és tegyük félre. A hagymát vágjuk össze apróra a fokhagymával együtt. A vajat kezdjük el olvasztani egy lábosban, majd adjuk hozzá a hagymát. Ha kicsit pirult, akkor mehet bele a fokhagyma. Egy kicsit megkavarjuk és beleszórjuk a lisztet. Ezután adagonként beleöntjük az alaplevet és egy habverővel elkeverjük, így nem lesz csomós a leves.
Ebbe szórjuk a brokkolit, majd fűszerezünk és hagyjuk puhára főni a brokkolit, ez körülbelül 10-15 perc. Ezután beleöntjük a tejszínt, majd a sajtot. Összeforraljuk és már lehet is tálalni a sűrű, krémes levest.