13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Cézár saláta

Mariann , 2014. április 15.
Mielőtt teli ennénk magunkat a húsvéti finomságokkal, kicsit ürítsük ki gyomrunkat és együnk egészséges, de laktató ételt. A cézár saláta pont egy ilyen recept.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 350 g csirkemell filé,
 fél fej saláta,
 1 db uborka,
 350 g paradicsom,
 1 dl tejszín,
 2 dl ezersziget salátaöntet
 2 dl tejföl,
 kevés olívaolaj
 100 g trappista sajt
 só, szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk csíkokra és a sóval, valamint a fűszerkeverékkel meghintjük, majd a forró olajon megsütjük. Ha már megpirult, akkor egy kevés víz hozzáadásával meg is pároljuk.

A salátát vágjuk fel, majd tegyük a tányérok aljára. A paradicsomot és az uborkát cikkekre vágjuk és ráhalmozzuk a salátára. Ha a hús megpuhult és megsült, akkor a salátára szedjük és ráöntjük a szószt. A szószhoz összekeverjük a tejfölt, a tejszínét és az ezersziget öntetet.

Az egészre ráreszelünk egy kevés sajtot és már tálalhatjuk is. Aki szereti a pirított kenyérkockákat, az tehet a salátára.
 
5 hozzászólás

vyck66 • Pipi #5 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

iMÁDOM CSINÁLNI KELLENE MÁR

hemberender • Hiperaktív #4 • 7 éve, 6 napja

Jó kaja, de nekem még ez is nehéz.

Mirjam • Polihisztor #3 • 7 éve, 6 napja

Éppen ma ettem. Bár éhes maradtam tőle.

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 7 éve, 6 napja

Nagyszerű étel ebédre is, rendszeresen eszem! Szuper recept ismét!

bettike • Überbrutál #1 • 7 éve, 6 napja

Legjobb sali imádom!