9 °C
enyhe eső
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Céklás vajkrém

2019. október 05.
10.0541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazi őszies kréme, amit szendvicsekre, pirítósra érdemes kenni. A cékla rengeteg vitamint tartalmaz, azonban sokan nem szeretik, de vajkrém formájában talán többen kedvet kapnak kipróbálni.


Hozzávalók:
250 g vaj
150 g cékla
150 g feta sajt
3-4 ág kakukkfű
só, bors

Elkészítés:
A vajat egy kézi habverővel keverjük el kb 3 perc alatt, hogy kezelhető legyen. A céklát főzzük meg, majd pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Ezt követően a vajba keverjük bele a céklát, a feta sajtot, valamint a fűszereket. Alaposan dolgozzuk össze az egészet és egy jól zárható edénybe tegyük bele.

Végül tegyük a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
1 hozzászólás

Lili

4 éve, 11 hónapja és 3 napja

Uhh guszta bár nem ennék belőle.

válasz erre