28 ℃Tiszta idő
2017. május 29., hétfő • Magdolna

Céklamártás

Mariann , 2016. november 23.
Mai receptünk egy egyszerű és nagyon könnyen elkészíthető mártás, mely még egészséges is. Húsokhoz kiváló, akár az ünnepi ebédhez is tálalhatjuk ezt a nagyszerű fogást.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 600 g cékla
#sorll#100 ml étolaj
 100 g búzaliszt
 600 ml húsleves
 300 ml tejföl
 50 g kristálycukor
 

Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. Tegyük fel főni a húsleveslében. Addig főzzük míg puha nem lesz, majd botmixerrel pürésítjük. Készítünk a olajból és a lisztből egy rántást, amivel sűrítjük a krémet.

A krémhez adjuk a tejfölt, a sót és a cukrot. Alaposan összekeverjük és ha még kell, akkor tovább pürésítjük a botmixerrel.
 
2 hozzászólás

Kamilla • Tojás #2 • 6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Szeretem a céklát jó ez a mártás.

Sonci • Messiás #1 • 6 hónapja, 2 hete és 4 napja

Cékla nem a kedvencem.