13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Céklaleves

Mariann , 2014. január 05.
Egy újabb vitaminokban gazdag, ám de nagyon finom és fogyókúrás étel receptjét hoztam el, mégpedig a Céklalevesét. A cékla rengeteg antioxidánst tartalmaz, így a rák megelőzésében is nagyszerűen alkalmazható.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 750 g cékla
 7 dl leveslé
 1 citrom leve
 néhány evőkanál tejföl
 só, bors, metélőhagyma

Elkészítés:
A céklát vágjuk kockákra, majd egy lábosban forraljuk fel a leveslét és tegyük bele a zöldséget. Alacsony tűzön főzzük körülbelül 20 percig. Ha megpuhult, vegyük le a tűzről és egy botmixer segítségével pürésítsük a levest.

Tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel még egyszer, közben sózzuk és borsozzuk, valamint a citrom levét is beletesszük. Ha a levesünk elkészült, akkor tányérokba töltjük és tejföllel, metélőhagymával tálaljuk.
 
5 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #5 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Rendszeresen szoktam céklát enni, nagyon egészséges

Gucci • Messiás #4 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

fúúúúj cékla, de nem szeretem

mokus84 • Überbrutál #3 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Sosem jutott eszembe levest csinálni belőle! Fantasztikus recept!

krisztike • Überbrutál #2 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Érdekes recept. De legalább egészséges!

Minoni • Polihisztor #1 • 7 éve, 3 hónapja és 22 napja

Uhh elég ijesztő kaja!