Hozzávalók:
4 szelet olasz sonka
500 g gnocchi
20 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csokor kelkáposzta
1 csokor zöld spárga
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
250 g koktél paradicsom
150 g mozzarella
2 evőkanál fenyőmag
néhány levél friss bazsalikom
Elkészítés:
Melegítsünk elő egy sütőt 200 fokra. Közben a sonkaszeleteket tegyük egy sütőpapírra és locsoljunk rá pici olívaolajat. Ezután süssük 8-10 perc alatt ropogósra. Közben főzzük ki sós vízben a gnocchit és szűrjük le. A fokhagymát vágjuk apróra, a spárgát szeleteljük fel, a kelkáposztát vágjuk csíkokra.
Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd pároljuk meg benne a fokhagymát, a spárgát és a kelkáposztát. Ha megvan, akkor dobjuk bele a kész gnocchikat és öntsük alá a fehérbort. Főzzük néhány percig.
Közben vágjuk félbe a paradicsomot, a mozzarellát kisebb kockákra és dobjuk a gnocchihoz. Néhány percig összefőzzük és végül tálalás előtt megszórjuk a ropogós sonkával és egy kevés pirított fenyőmaggal.