13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Caprese gnocchi

2017. április 24.
9.9001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni tavaszias caprese gnocchi, mely biztosan a család kedvence lesz. Elkészítése nem túl könnyű, de nem is bonyolult. A gnocchit érdemes előre megvásárolni vagy elkészíteni.


Hozzávalók:
4 szelet olasz sonka
500 g gnocchi
20 g vaj
1 evőkanál olívaolaj
1/2 csokor kelkáposzta
1 csokor zöld spárga
1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
250 g koktél paradicsom
150 g mozzarella
2 evőkanál fenyőmag
néhány levél friss bazsalikom

Elkészítés:
Melegítsünk elő egy sütőt 200 fokra. Közben a sonkaszeleteket tegyük egy sütőpapírra és locsoljunk rá pici olívaolajat. Ezután süssük 8-10 perc alatt ropogósra. Közben főzzük ki sós vízben a gnocchit és szűrjük le. A fokhagymát vágjuk apróra, a spárgát szeleteljük fel, a kelkáposztát vágjuk csíkokra.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd pároljuk meg benne a fokhagymát, a spárgát és a kelkáposztát. Ha megvan, akkor dobjuk bele a kész gnocchikat és öntsük alá a fehérbort. Főzzük néhány percig.

Közben vágjuk félbe a paradicsomot, a mozzarellát kisebb kockákra és dobjuk a gnocchihoz. Néhány percig összefőzzük és végül tálalás előtt megszórjuk a ropogós sonkával és egy kevés pirított fenyőmaggal.
3 hozzászólás

Linda

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Guszta, még salátának is jó.

válasz erre

EszterSzabadkai

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Istenien néz ki! meglepett smiley Bár én is ilyen szépen tudnék főzni.

válasz erre

Móni

7 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ez irtó guszta! meglepett smiley

válasz erre