2019. június 16., vasárnap • Jusztin

Cannelloni tésztában sült sprága

Mariann , 2019. május 22.
A legfrissebb kutatások szerint a magyarok nagyon kevés spárgát esznek, pedig nagyon egészséges. Ezért ma mutatunk egy egyszerű, de nagyon ízletes tésztás sprágaételt, amit még a gyerekek is imádni fognak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db cannelloni tészta
 1 csomag spárga
 
 50 g reszelt sajt
 2 evőkanál vaj
 2 evőkanál liszt
 300 ml tej
 2 evőkanál citromlé
 fekete bors
 egy csipet szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd tegyük félre. A spárgák fás részét vágjuk le, majd ezután a spárgákat is egészben főzzük meg enyhén sós vízben és után tegyük őket hideg vízbe, hogy a szép zöld színük megmaradjon. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és óvatosan mehet bele a kissé meleg tej is. Addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, közben citromlével, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Egy hőálló tálat kenjünk ki pici vajjal, majd a megfőtt tésztákba helyezzünk bele annyi spárgát, ahány elfér benne. Ezután tegyük a tálba őket, öntsük rá a besamel mártást és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
 
1 hozzászólás

becky • Messiás #1 • 3 hete és 4 napja

Ahh de jó.