3 °C
szórványos felhőzet
2024. március 19., kedd
József, Bánk

Cannelloni tésztában sült sprága

2019. május 22.
9.0911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A legfrissebb kutatások szerint a magyarok nagyon kevés spárgát esznek, pedig nagyon egészséges. Ezért ma mutatunk egy egyszerű, de nagyon ízletes tésztás sprágaételt, amit még a gyerekek is imádni fognak.


Hozzávalók:
4 db cannelloni tészta
1 csomag spárga

50 g reszelt sajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
300 ml tej
2 evőkanál citromlé
fekete bors
egy csipet szerecsendió

Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd tegyük félre. A spárgák fás részét vágjuk le, majd ezután a spárgákat is egészben főzzük meg enyhén sós vízben és után tegyük őket hideg vízbe, hogy a szép zöld színük megmaradjon. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és óvatosan mehet bele a kissé meleg tej is. Addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, közben citromlével, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

Egy hőálló tálat kenjünk ki pici vajjal, majd a megfőtt tésztákba helyezzünk bele annyi spárgát, ahány elfér benne. Ezután tegyük a tálba őket, öntsük rá a besamel mártást és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

becky

5 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ahh de jó.

válasz erre