Hozzávalók:
4 db cannelloni tészta
1 csomag spárga
só
50 g reszelt sajt
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
300 ml tej
2 evőkanál citromlé
fekete bors
egy csipet szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd tegyük félre. A spárgák fás részét vágjuk le, majd ezután a spárgákat is egészben főzzük meg enyhén sós vízben és után tegyük őket hideg vízbe, hogy a szép zöld színük megmaradjon. A besamel mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet és óvatosan mehet bele a kissé meleg tej is. Addig kavargatjuk, amíg besűrűsödik, közben citromlével, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Egy hőálló tálat kenjünk ki pici vajjal, majd a megfőtt tésztákba helyezzünk bele annyi spárgát, ahány elfér benne. Ezután tegyük a tálba őket, öntsük rá a besamel mártást és szórjuk meg sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.