Burgonyás pogácsa

Mariann , 2018. február 06.
Nagymamáink egyik kedvenc süteménye, a burgonyás pogácsa volt. Szinte nincs olyan nagymama, aki ne készített volna már ilyen pogácsát. Persze mindenki másképpen, más recept alapján készíti el, mi most mutatunk egy egyszerűbbet.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g főtt burgonya
 400 g vaj
 40 g só
 40 g élesztő
 2 db tojássárgája
 700 g liszt
 1 felvert tojás

Elkészítés:
A burgonya ha megfőtt, akkor hagyjuk teljesen kihűlni és törjük össze. Ezután keverjük a burgonyát simára a vajjal és a sóval. Ezután dolgozzuk bele a tojássárgákat és az élesztőt. Legvégén gyúrjuk hozzá a lisztet is. Ha a tészta szépen összeállt, akkor egy éjszakán keresztül pihentessük hűtőben.

Másnap gyúrjuk ismét simára, majd nyújtsuk ki 2-2,5 cm vastagságúra. Szaggassuk ki a pogácsákat, majd kenjük meg a tetejüket tojással. Végül sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket és előmelegített sütőben, 220-230 fokon 12-13 perc alatt kisütjük.
 
4 hozzászólás

Edit90 • Überbrutál #4 • 2 hete és 2 napja

Legjobb!

EszterSzabadkai • Hiperaktív #3 • 2 hete és 2 napja

Ha sós pogácsáról van szó, akkor csakis burgonyás.

Móni • Überbrutál #2 • 2 hete és 2 napja

Nekem sem a kedvencem, de tény, hogy a nagyik csinálják a legjobbat.

kalifa • Pipi #1 • 2 hete és 2 napja

Sajtosat jobban szeretem.