Burgonyás baconös quiche

Mariann , 2018. április 09.
A quiche nem más, mint egy sós pite, amit tojással és különféle zöldségekkel vagy hússal töltünk meg. Nagyon könnyű elkészíteni és bátran lehet fogyasztani reggelire vagy éppen ebédre.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g liszt
 125 g hideg vaj
 2 csipet só
 1 db tojás a tésztához
 4 db tojás
 2 gerezd fokhagyma
 2 csipet szerecsendió
 só, bors
 100 ml tej
 150 ml tejszín
 5 szelet bacon
 3 szem burgonya
 100 g sajt

Elkészítés:
Első lépésként a lisztet tegyük egy tálba, szórjuk bele a sót és dobáljuk bele a kockákra vágott hideg vajat. Morzsoljuk össze ezeket, majd csak ez után tegyük bele a tojást. Dolgozzuk alaposan össze, majd tegyük egy fóliába és rakjuk a hűtőbe fél órára.

Közben a bacont vágjuk kockákra és süssük meg egy serpenyőben. A burgonyát vágjuk szintén kockákra és főzzük meg. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, tegyük egy piteformába, tegyünk bele egy fóliát és szórjunk bele nehezéket, majd előmelegített sütőben süssük 180 fokon 10 percig. Közben a tojásokat keverjük össze a tejjel, a tejszínnel és a fűszerekkel.

Ha kész a tészta, vegyük ki, öntsük bele a tojásos keveréket, mehet bele a megfőtt burgonya és a bacon is. Szórjuk meg jó sok sajttal, és újabb 30-35 percig süssük készre.
 
1 hozzászólás

Huu de jó.