27 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Burgonyakrémleves

2015. augusztus 12.
2.2242
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyed, finom leves mindig jól esik az embernek, ezért ma megmutatjuk, hogyan készül a burgonyakrémleves. Elkészítése egyszerű és gyors, így bármikor elkészíthetjük.


Hozzávalók:
400 g burgonya
1 kis fej vöröshagyma
1 teáskanál napraforgó olaj
2 db leveskocka
8 dl víz
1 csokor snidling

Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk, majd kockákra vágjuk, ahogy a hagymát is. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd beletesszük a burgonyát és kicsit megpároljuk. Ezt követően felöntjük a vízzel és beletesszük a leveskockákat. Addig főzzük, míg a burgonya puha nem lesz.

Végül ha puhára főtt a krumpli, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pürésítjük. A snidlinget apróra vágjuk és beleszórjuk a levesbe. Ismét felforraljuk és tálalhatjuk is.
3 hozzászólás

Linda

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Gusztusosan néz ki nagyon.

válasz erre

leoni

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

ez biztosan finom

válasz erre

pilótakeksz

10 éve, 7 hónapja és 24 napja

Nagyon szeretem mosolygó smiley kis pirított kenyérkével.

válasz erre