9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 29., csütörtök • Nárcisz

Bruschetta tésztasaláta

Mariann , 2020. augusztus 15.
A bruschettat sokan ismerhetik olasz előételként, de ha a kenyeret lecseréljük tésztára, akkor egy könnyed paradicsomos tésztasalátát is készíthetünk.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g tészta
 150 g paradicsom
 fél fej hagyma
 olívaolaj
 1 evőkanál balzsamecet
 friss bazsalikom
 só, bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Érdemes már ilyenkor meglocsolni egy kevés olajjal, nehogy összeragadjanak. A paradicsomot vágjuk össze tetszés szerint, a hagymát finomra, majd keverjük össze őket.


Szórjuk meg sóval, borssal és a kihűlt tésztához keverjük. Apróra vágott bazsalikommal megszórjuk, öntünk rá még olajat és balzsamecetet, végül pedig hidegen tálalhatjuk is.
 
2 hozzászólás

blondi • Überbrutál #2 • 2 hónapja, 2 hete és 3 napja

Végülis tényleg jó kombó a tészta és a paradicsom.

Enci • Überbrutál #1 • 2 hónapja, 2 hete és 4 napja

Jónak tűnik.