2018. október 18., csütörtök • Lukács

Brokkolis-sajtos lepény

Mariann , 2018. január 10.
Nem csak vendégvárónak tökéletes az alábbi recept, de bátran lehet főételként is fogyasztani. Munkába vagy iskolába is magunkkal vihetjük, hiszen nem csak melegen, hanem akár hidegen is lehet enni ezt a brokkolis finomságot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g liszt
 100 g vaj
 1 db tojás
 1 csipet só
 1 evőkanál víz
 1 fej brokkoli
 100 g sajt
 3 db tojás
 2 dl tejföl
 1 késhegynyi szerecsendió
 só, bors

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba és adjuk hozzá a sót. A kockákra vágott hideg vajat morzsoljuk össze a liszttel, majd ezután mehet bele a tojás és a víz. Dolgozzuk össze gyorsan a tésztát, majd tegyük egy fóliába és rakjuk fél órára a hűtőbe. Közben a brokkolit szedjük rózsáira és pároljuk meg lobogó vízben 5 perc alatt.

A tojásokat verjük fel, keverjük hozzá a tejfölt és a fűszereket. Egy piteformát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd a kinyújtott tésztát helyezzük a formába. Dobjuk bele a brokkolit, majd öntsük le a tojásos keverékkel. Végül szórjuk rá a reszelt sajtot és előmelegített sütőben 180 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
 
2 hozzászólás

becky • Messiás #2 • 10 hónapja,

huuu de jól néz ki

debbie • Pipi #1 • 10 hónapja,

Ez tényleg egészen jól hangzik.