12 ℃Részben felhős
2017. november 22., szerda • Cecília

Borsókrémes rizottó

Mariann , 2017. november 05.
Ha végképp nincs ötletünk mit főzzünk ebédre, akkor a rizottó mindig egy jó választás, hiszen rengeteg féle képen el lehet készíteni. Ma megmutatjuk, hogy készítheted el a borsókrémes rizottót.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 300 g rizottó rizs
 3 evőkanál olívaolaj
 1 db vöröshagyma
 2 dl száraz fehérbor
 
 1 l zöldségleves alaplé
 400 g zöldborsó
 50 g vaj
 50 g reszelt parmezán
 pici citromlé

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apróra és pároljuk üvegesre az olajon. Ezután szórjuk bele a rizst és 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük fel a borral és addig főzzük, míg az alkohol elpárolog és magába szívta a folyadékot a rizs. Ezt követően megsózzuk és elkezdjük lassan felönteni az alaplével. Apránként adagoljuk hozzá.

Közben a borsót enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Körülbelül egy maréknyi borsószemet félreteszünk a többet pedig leturmixoljuk egy kis alaplével. Ha megfőtt a rizs, akkor öntsük bele a borsókrémet, a borsószemeket, a vajat, a citromlét és a parmezánt is. Forgassuk össze az egészet és már tálalhatjuk is.

Érdemes tálaláskor egy kis plusz parmezánnal megszórni vagy egy kis sült baconnel.
 
3 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #3 • 2 hete és 2 napja

Jól hangzik.

csillucs • Nagymester #2 • 2 hete és 2 napja

Egy újabb recept amit tuti megcsinálok.

debbie • Csirke #1 • 2 hete és 2 napja

Uhhh de jó.