14 °Cborús égbolt
2020. október 27., kedd • Szabina

Birsalmával sült csirkecomb

Mariann , 2020. október 17.
Mai receptünk egy istenien finom őszies étel. A birsalma nagyon jól illik a sült szárnyas ételekhez, egészen különleges ízt kölcsönöz a húsnak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 4 db egész comb
 2 db birsalma
 2 ág rozmaring
 1 dl fehérbor
 2 teáskanál szárnyas fűszerkeverék
 3 evőkanál olaj
 só, bors

Elkészítés:
A csirkecombokat mossuk meg, majd töröljük szárazra. Sóval, borssal és a fűszerkeverékkel szórjuk meg a csirkecombokat, locsoljuk meg olajjal és hagyjuk állni egy kis időre. A birsalmákat pucoljuk meg, vágjuk ki a magházat és vágjuk cikkekre.

Egy tepsibe tegyük bele a combokat, melléjük a birsalmákat és öntsük alá a bort, valamint a rozmaringot. Takarjuk le és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 45-50 percig, majd vegyük le a fóliát és grill fokozaton további 10 percig pirítsuk.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 1 hete és 2 napja

Birsalmát még sosem ettem húshoz.