Hozzávalók:
1 fej káposzta
só
1 db vöröshagyma
2 db birsalma
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
1 teáskanál köménymag
pici cukor
2 db babérlevél
1 dl fehérbor
Elkészítés:
A káposztát reszeljük le vagy vágjuk fel vékonyan, majd sózzuk be és hagyjuk állni egy kis ideig, amíg levet ereszt. Közben a hagymát és a birsalmát pucoljuk meg, majd reszeljük le őket is. Egy nagyobb edényben a hagymát kevés olajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk.
Ezt követően a káposztát nyomkodjuk ki alaposan és adjuk a hagymához. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a birsalmát is. Fűszerezzük köménymaggal, cukorral és babérlevéllel. Felöntjük a borral, elkeverjük és alacsony lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg minden puha nem lesz és az alkohol is elpárolog.