8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Birsalmával párolt káposzta

2020. október 31.
18.6631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes, igazi őszies köret, amit nem nehéz elkészíteni. A friss káposzta és a birsalma szezonja is most van, ezt a receptet is most érdemes elkészíteni.


Hozzávalók:
1 fej káposzta

1 db vöröshagyma
2 db birsalma
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál méz
1 teáskanál köménymag
pici cukor
2 db babérlevél
1 dl fehérbor

Elkészítés:
A káposztát reszeljük le vagy vágjuk fel vékonyan, majd sózzuk be és hagyjuk állni egy kis ideig, amíg levet ereszt. Közben a hagymát és a birsalmát pucoljuk meg, majd reszeljük le őket is. Egy nagyobb edényben a hagymát kevés olajon elkezdjük párolni, majd hozzáadjuk a mézet és karamellizáljuk.

Ezt követően a káposztát nyomkodjuk ki alaposan és adjuk a hagymához. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a birsalmát is. Fűszerezzük köménymaggal, cukorral és babérlevéllel. Felöntjük a borral, elkeverjük és alacsony lángon fedő alatt addig pároljuk, amíg minden puha nem lesz és az alkohol is elpárolog.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

3 éve, 9 hónapja és 5 napja

A párolt lilakáposztát szeretem nagyon.

válasz erre

leoni

3 éve, 9 hónapja és 5 napja

Érdekes recept, még sosem ettem ilyet. Bár a birsalmát sem szeretem túlságosan.

válasz erre