Ha már unod a sima húsgolyót, akkor készítsd el ezt a gyors és egyszerű barbecue-s húsgolyót. A BBQ szósz egy kis extra füstös ízt ad az ételnek, ettől még finomabb lesz a hús. Vendégváró falatkáknak is tökéletesek.
Hozzávalók:
500 g darált marhahús
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 csokor petrezselyem
1 kiskanál füstölt paprika
só, bors ízlés szerint
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 evőkanál barbecue szósz
Elkészítés:
Egy tálba tegyük bele a húst, majd adjuk hozzá a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott hagymát és a tojást. Jól összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. A keveréket tegyük a hűtőbe fél órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kevés olajon megsütjük a golyókat, majd mindegyiket visszatesszük a serpenyőbe és ráöntjük a BBQ szószt. Pár percig forgassuk őket, majd ezután lehet egyből fogyasztani. Petrezselyemmel szórjuk meg.